8.1.2016

1960s

1960 - luvun muoti ja pukeutuminen


Vuosikymmenen teemoja olivat osallistuminen, ihanteet ja kannanotto.

Innovatiivistä, luovaa, rohkeaa ja itsevarmaa. 60-luvun muoti sai alkunsa Lontoosta, Englannista. Englantilaiset loivat 60-luvulle tyypillisen vivahteen ja muu maailma seurasi. 1960-luku käynnisti asenteen ”kaikki käy” ja heijastui poliitikan muutoksiin. ”Ole oma itsesi” ajattelutapa soveltui myös vaatteisiin. Hippiliike kukoisti ja minihame keksittiin. Meikkauksessa suosittiin voimakasta silmämeikkiä paksuine tekoripsineen.

Kun Twiggy valittiin vuoden kasvoksi 1966, hän hallitsi lähes kaikkia muotikuvia. Hän oli jokaisen muotilehden ja nuortenlehden kannessa. Twiggyn poikamainen look oli yksi jäljitellyimmistäVärit olivat suuressa osassa kun luotiin 60-luvun lookkia. Hillityt ja pastellivärit 50-luvun vaatteissa saivat väistyä kirkkaiden ja rohkeiden 60-luvun värien tieltä. Vaatteissa oli 60-luvulla usein geometrisiä kuvioita, mustaa ja valkoista. Muoti oli modernia, mikä tarkoitti usein minimalismia.
Koska kaula-aukot levenivät ja minihameet yleistyivät, tuli myös alushousuista entistä pienemmät ja rintaliivit muuttuivat luonnollisimmiksi, eivätkä olleet enää niin korsettimaisia. Sukkahousuissa nähtiin hopeaa ja erilaisia geometrisiä kuvioita.

Hippiliike kukoisti 1965-1969. Tämä vaikutti muotiin leveälahkeisine housuineen, värikkäinä vaatteineen, otsan yli menevine nahkapantoineen ja samettitakkeineen sekä pitkine batiikkivärjättyinä hameineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti