10.12.2015

TVT kattaukset


Tänä syksynä saimme luokkamme kanssa tehtäväksi TVT:ltä suunnitella kauniit kattaukset kolmeen asuntoon Pernoon. Tiimit sekä kolme huoneistoa arvottiin ja minun tiimini sai Vihreän huoneiston Tähkiönkadulta. Kattauksen ympärille luotiin tarina, ketä asunnossa asuu, millaiset illanistujaiset he järjestävät? Näin alkoi suunnitelma kattauksesta. Meidän kattauksemme nimeksi muodostui Long time no see.. ja tässä tarina kattuksen takana:

"Leila ja Jari ovat vuokranneet uuden yhteisen loppuelämän asunnon Pernosta, kun lapset olivat vihdoin kaikki lentäneet pesästään. Kun uusi koti oli sisustettu ja aloilleen asetettu, syntyi idea kutsua vanhat tutut kylään viettämään iltaa yhdessä. Niinpä kutsut ystäväpariskunnille, Ilmarille ja Kaisalle sekä Petterille ja Minnalle lähtivät postiin.

Vihdoin koitti yhteinen ilta ja Leila kattoi ja koristeli pöydän liinoin ja kukin. Ystävät saapuivat ja nauru hersyi asunnossa. Kuulumisia vaihdeltiin ja jälleennäkemisen ilo oli käsin kosketeltavaa. Ilta venyi pitkälle, oli hyvää ruokaa, monta pannullista kahvia, jälkiruokaa, viinipullo ja keksimuruja lautasliinalla. Vaikka elämä oli vienyt ystävät eri suuntiin, niin yhdessä istuessa tuntui, ettei päiväkään olisi kulunut välissä. Siinä oli lämmin olla."

Millainen kattaus?

Kun elämän ruuhkavuodet ovat takana, aikaa vietetään hyvien ystävien seurassa. Illan kattauksesta huokuvat lämpö, puhtaus ja romanttisuus. Asunnon vihreään sisustussävyyn on yhdistetty valkoista posliinia ja ilmettä raikastavaa kirkasta lasia, mukana on myös pitsikuvioita. Maanläheisyyttä ja lämpöä ilmentävät puupunostabletit sekä korkkimateriaalit. Pirteyttä vaaleisiin sävyihin on haettu fuksianpunaisella huovalla.

Kattauksen teki: Petra Sirkelä, Eerika Mäkinen ja Reija Laine

Kuvat: http://kampanja.tvt.fi/kivatkattaukset/
           
Tässä vielä mainostoimista SST:n väen kuvaama video kattausten teosta:


                                                                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti